Vatandaştan isim ve soyad değişikliği akını

    Ad ve soyadımız bizimle ömür boyu yaşayan iki unsur. İsmimize anne ve/veya babamız karar veriyor genellikle ancak bazen onların kararları hoşa giden isimler olmayabiliyor. Ya da işgüzar veya beceriksiz bir memur yüzünden kötü bir isim soyada sahip olabiliyorsunuz. Bu bazen bir hata sonucu da meydana gelebiliyor.

    İşte isim ve/veya soyadından memnun olmayanlar için devlet bir defaya mahsus bir fırsat verdi. İçişleri Bakanlığı'nın, mahkeme kararı aranmaksızın ilginç, komik, olumsuz anlam içeren ya da hatalı isim ve soyadlarının değiştirilmesine imkan sağlamasıyla bu durumdaki vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti. Aralık 2017'den beri yapılan başvurular sonucunda 22 bin 40 kişi adını, 56 bin 212 kişi de soyadını değiştirdi.

    Çeşitli basın organlarında çıkan haberlere göre değiştirilen bazı isimler şunlar: Keser-Kevser, Fedme-Fadime, Erturun-Ertuğrul, Fiyaz-Feyyaz, Hebibe-Habibe, Vurkan-Furkan, Turğut-Turgut, Bünyami-Bünyamin, Birifan-Berivan, Buğlum-Buğlem, Müzüyen-Müzeyyen, Ristan-Rüstem, Yonis-Yunus.

    Vatandaşların değiştirdiği soyadları arasında ise şunlar yer alıyor: Karakoyun, Top, Karpuz, Danabaş, Ördek, Kör, Camuz, Ahmak, Çakal, Malak, Armut, Davul...

    İsim ve soyad değişiklikleri için 2019 yılı sonuna kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yapılabilecek. Yurt dışındaki vatandaşların ise dış temsilciliklere başvuru yapması gerekiyor.

Sponsor

(Bu alana reklam verin. Aylık 50 TL)

Site İstatistikleri

Kız ismi: 1437

Erkek ismi: 1332

Toplam isim: 2770

Son eklenen isim: Sühandan

Son isim ekleme: 27 Ağustos 2023

Anket

Çocuğunuza isim seçerken neye dikkat edersiniz?

Toplam oy: 9359